tiistai 28. maaliskuuta 2017

Story of Roo!

Kun reissu lähenee, on myös ompelukone surissut normaalia enemmän kun olen yrittänyt ommella lapsille kesävaatetta reissua varten. Ajattelin myös tuhota kankaiden jämiä kaapista ja tehdä niistä toppeja tytöille. Saisi myös syyn ostaa uusia kankaita, kun entiset olisi kulutettu loppuun!

Hyvään saumaan sain ihanan lähetyksen suhteellisen uudesta verkkokaupasta nimeltään Roo Clothing. Itselle tämä nettikauppa oli tuttu lähinnä tuon pilvikankaan ansiosta, josta olin nähnyt kuvan ompeluryhmässä.


Pilvikangas Curious cumulus päätyi tyttöjen frillamekoiksi. Melko viimeistä pisaraa myöten tuli tuo pala käytettyä ja Aavan mekkoon laitoinkin alemman frillan saman yrityksen fuksiaa kangasta. Nämä kankaat on muuten kivasti suunniteltu väreiltään niin, että yksiväriset trikoot ja resorit sopivat hyvin näihin kuviollisiin. Pilvet ovat myös kivasti sen näköisiä, niin kuin ne olisi maalattu vesiväreillä!


Tytöt tykkäsivät myös mekoista ja halusivatkin pitää ne päällä lopun päivää. Tänään Viia valitsi tuon samaisen mekon aamulla kaapista päälle, eikä suostunut vaihtamaan sitä pitkähihaiseen vaan nosti hirveän huudon kun yritin ehdottaa toista vaihtoehtoa :D Kovasti löytyy tahtoa tuosta pikkuneidistä.


Viian mekko kaipaa vielä vähän muokkausta, koska paitaosasta tuli liian pitkä ja frilla alkaa vasta pyllyn alta. En tiedä miten onnistuinkin mittomaan niin väärin! Sovituskuvia olisi kiva laittaa aina enemmänkin, mutta se tahtoo olla melko haasteellista kun pitäisi saada kaksi jatkuvasti liikkuvaa kohdetta pysymään edes hetki aloillaan. Ensin tytöt mielellään poseerasivat ja sitten joku ongelma tuli meidän pienelle mielensäpahoittajalle ja tässä vielä hauska kuva vähän näin niin kuin "behind the scenes"! Tää kuva on jotenkin niin loistava! Isompi tuolla poseeraa ihan kympillä mekko päällä ja pienempi raivona huutaa ja lähtee vetämään kuvasta.


Kummitytölle ompelin Planet Kuinkuu-kankaasta taskumekon Verson puodin Yhdessä-mekon innoittamana. En jotenkin vain osaa pitää meidän lapsilla hirveästi keltaista yläosassa. Samasta kankaasta Viia sai kuitenkin leggarit itselleen. Tämä kangas on ohkasta joustocollegea eli sopii hyvin myös mekkojen ompeluun.


Kankaan innoittamana leikkasin kokomerkinkin kankaaseen sopivaksi. Tässä taas kerran yksi esimerkki kankaasta, joka on vaatteena vain niin paljon kivempi kuin kankaana!


Veetille ompelin paketissa olleesta vaaleansinisestä trikoosta t-paidan, johon leikkasin tuollaisen geometrisen suden leikkurilla. Kaavana Ottobren Raide-paita lyhennetyillä hihoilla. Uskoisin tämän sävyn sopivan Veetin vaaleaan ihoon hyvin! Toivottavasti reissussa saan tästä sitten sovituskuviakin :)


Harmaa joustocollege on vielä odottanut inspiraatiota, joka tuli eilen, mutta toteutus vielä uupuu :) Esittelen sen sitten erikseen, kun ehdin ommella. 

Joko teillä on aloitettu kesävaatteiden hankkiminen tai ompelu?

*kankaat saatu bloginäkyvyyttä vastaan

7 kommenttia:

 1. Ei ole vielä käynyt mielessäkään kesävaatteet:D.Pitäisi kyllä alkaa hankkimaan ja monta olisi korjattavaa/tuunattavaakin.Ihan uusi tuttavuus minulle tuo puoti-pitääkin lähteä surffaamaan sinnepäin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla vähän tämmönen pakon sanelema juttu :D Sit ku tullaan takas niin on myös enää kuukausi aikaa kesäkuuhun ja silloinhan niitä saattaa jo tarvita! Tosi erittäin pienellä todennäköisyydellä...

   Poista
 2. Oon ommellu jo kesävaatteita lapsille, tai oikeastaan vaan t-paitoja. Itseasiassa ensimmäiset tein jo tammikuussa :) ostin syksyllä käsityömessuilta palan kangasta, josta halusin pojille samistelupaidat, mutta kangas ei riittänyt pitkähihaisiin niin tuli t-paidat. :)

  Tosi kiva tuo pilvikangas, sopii hyvin tytöille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sää oot ollut sit vielä aikaisemmassa! :) Mut niihin saa kätevästi pienempiäkin kankaita käytettyä.

   Poista
 3. Hei. Kivoja vaatteita oot tehny. Mistä oot nuo kokolaput ostanu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokolaput on mun itse leikkaamia, mulla on semmoinen leikkuri jolla niitä voi tehdä.

   Poista
  2. Heippa,
   Huomasin kans hienon kokomerkinnän. Olisiko sellaisten tekemisestä mahdollisuutta saada omaa postausta? Entä minkälainen tämä leikkuri on?
   - Upeita vaatteita sinulla

   Poista