sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Kullanmuru neuletakki

Aina välillä saan päähäni neuloa jotain muutakin kuin niitä perus sukkia ja pipoja. Olen kuitenkin melko laiska neuloja siinä suhteessa, että aloitan innolla juttuja, mutta jos ne ovat liian isotöisiä, ne jäävät myös helposti kesken. Siksi on pakko valita työ, joka valmistuu suhteellisen nopeasti ja mielellään sitä pitäisi pystyä neulomaan telkkaria katsoen.


Viime vuonna sain arvostelukappaleen Klompelompe-kirjasta, joka on täynnä kivoja ohjeita ja kauniita kuvia. Aiemmin olen tehnyt tästä kirjasta Viialle merinovillamyssyn, josta näet kuvia tässä villavaatepostauksessani.


Nyt valitsin työn alle Kullanmuru-neuletakin, jolle oikeasti oli käyttöä, koska Viialla oli hihaton juhlamekko kummipoikamme ristiäisiä varten, eikä kaapissa ollut yhtään neuletakkia valmiiksi. Samalla tuota voisi käyttää sitten viileämmillä ilmoilla takin alla välikerroksena.


Malli oli suhteellisen helppo toteuttaa ja se neulottiin ylhäältä alas yhtenä kappaleena, joka näin laiskalle kappaleen yhdistelijälle oli nappivalinta! Ohjeet ovat helpot, mutta joitakin pieniä muutoksia itse kaipaisin. Esimerkiksi sitä, että jos lisätään tai kavennetaan, näkyisi jäljellä oleva silmukkamäärä ohjeessa, eikä sitä tarvitsisi alkaa laskea erikseen. Joku kohta ohjeessa oli myös sellainen, että en oikein ymmärtänyt sitä ja jouduin soveltamaan. Eli jos olet ihan aloittelija, niin saatat joutua kysymään neuvoa kokeneemmalta ohjeenlukijalta!Langaksi valitsin Novitan merinon, vaikka se ehkä vähän turhan paksu tähän olikin. Mutta kun ei malttanut odottaa, että olisi tilannut jostain pehmeämpää ja ohuempaa merinoa. Tämä on kuitenkin pehmeämpää kuin ihan perus villalanka. Ja väri on kaunis! Napit löytyivät kaapista, joten väri ei ole täydellinen mätsi. Saa kuitenkin kelvata :) Kauniisti tuo hento vaaleanpunainen sopii harmaaseen Pompin tyllimekkoon.


Parempaa sovituskuvaa tästä ei ole, mutta koko osui melko nappiin. Valitsin muistaakseni pienimmän koon, koska oma käsialani on löysää ja Viia niin hoikka. Pituus on kuitenkin valittu Viian iän mukaan ja näytti osuneen kokovalinnat kohdalleen.Onko kirja teille tuttu?

10 kommenttia:

 1. Ohi aiheen: maljakko. Onko Halpiksesta? Kaunis on takkikin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oo ku Prismasta yli vuosi sitten. Toki noita voi olla muuallakin:)

   Poista
  2. Kattelin halpiksessa samantyylistä mutta jätin ostamatta vielä kuitenkin. Mietin vaan että ois sopinut taas hauskasti yhteen että oisit sinä sen ostanu :)

   Poista
  3. No ois kyllä ollu hauska sattuma! Halppikseen on tullut muutenkin nyt kaikkea meidän tyylistä tavaraa!

   Poista
  4. Joo, laput silmillä saa kulkea sielläkin! :D

   Poista
  5. En suosittele myöskään Rautapohjaan menoa, sinnekin oli tullut vaikka ja mitä ihanaa!

   Poista
 2. Aivan ihana takki! Taitaa päästä omalle to do-listalle :)

  VastaaPoista
 3. On kyllä kaunis takki ja malli.Pienille kutookin nopeasti.Itsellä tahtoo olla ongelma,että into on kova aloittaa ja sitten jää työ kesken.

  VastaaPoista