tiistai 16. joulukuuta 2014

Joulukiireitä

Miten jouluvalmistelut sujuvat, joko alkaa olla valmista? Täällä alkaa pikkuhiljaa olla hommat hyvällä mallilla. Tämä viikko on vielä hieman haipakkaa, mutta lauantaina saa jo huokaista ja ottaa rennosti seuraavan viikon. Illat ovat kuluneet tehdessä viimeisiä joululahjajuttuja valmiiksi sekä leipoessa. Huomenna olisi vielä lasten hoitopaikan joulujuhla illalle ja torstaina tiedossa hieman hyväntekeväisyysostoksia Jouluavun merkeissä. Perjantaina käydään ostamassa jouluksi ruoka- ja juomajuttuja odottamaan ja ehkä leivon vielä illalla jotain jouluksi. Eli siinä nämä illat sitten menivätkin. Vielä pitäisi ommella itselle jouluksi paita, jonka olen kyllä jo leikannut valmiiksi!


Jotain pientä joulujuttua olen kotiinkin vielä laittanut, vaikka joulua ei täällä vietetäkään. Viime vuotisten Marimekon kuusityynyjen kaveriksi ostin tämän vuoden Marimekon puuvillaa ja tein punaisen tyynyn. Olen huomannut, että punainen alkaa pikkuhiljaa hiipiä jouluväriksi meidän kotiin, vaikka olen sitä aina niin kovasti jotenkin vastustanut.


Lasten hoitajille tein vain karpalofudgeja, kun aika ei riittänyt mihinkään kummoisempaan tällä kertaa.Näiden kanssakin sössin jo kertaalleen, mutta onneksi sain tilanteen pelastettua ja namuista tuli hyviä. Olen muutenkin ilmeisen onneton karkkien tekijä. Olen kahdesti yrittänyt tehdä semmoisia nekkumaisia karamelleja ja ekalla kerralla sain aikaan fudgeja ja toisella niin kovia karkkeja, että ne pitää imeskellä kun purra ei pysty. Ei vissiin oikein mun juttu nuo karkit...


Olen myös leiponut ensimmistä kertaa elämässäni saaristolaisleipää ja tämä kyllä nousi yhdeksi suosikkileiväksi. Meillä on nyt viisi kappaletta pakasteessa ja ne lähtevät jouluna lahjoiksi ihmisille, jotka eivät välttämättä tavaralahjaa tarvi tai joita on muuten vain haluttu muistaa. Ohjeen otin täältä. Suosittelen kyllä kokeilemaan. Itse tein leivät alumiinisiin, kannellisiin vuokiin, joissa laitoin ne pakasteesenkin. Lapsetkin tykkäsivät meillä todella paljon tästä leivästä.


Joulun alla ei voi oikein noita lahjoja paljastaa etukäteen, joten joulun jälkeen on sitten tiedossa jonkin verran lahjajuttuja. Tänä vuonna olen kyllä mennyt sieltä mistä aita on matalin ja ostanut lähes kaikki lahjat. Flunssa vaivaa edelleen, enkä ole kahteen yöhön saanut nukuttua kunnon yöunia yskän vuoksi, joten nyt on parasta painua pehkuihin, jos saisi vähänkään kuitattua univelkoja pois. Epäilen kyllä, koska kurkkua kutittaa sen verran koko ajan. Viime yönä nukuin sängyssä istualteen tyynyihin nojaten, koska se oli ainut asento, missä ei kutissut aivan hulluna. Saatiin Aavan kanssa myös kiva silmätulehdus tähän flunssan päälle ja silmätippoja tiputellaan kahdeksan kertaa päivässä mulle ja Aavan kuuri onneksi loppui tänään. Silmätippojen laitto pienelle lapselle ei ole mikään yksinkertaisin homma. Onneksi Aavalle riitti tippojen laitto 3-4 ketaa päivässä eikä tarvinut laittaa samaa määrää mitä mulle!

Onko muilla selvitty syksy ilman flunssia? Niitä kun tuntuu olevan hurjan paljon liikenteessä. Positiivista on se, että ollaan toivottavasti jo jouluna terveinä :)

2 kommenttia:

  1. Kivat lahjaideat leipoa ja tehdä karkkeja. Itsekään en oikein niissä ole onnistunut. Harjoittelun puutetta luulen. Jouluvalmistelut on hyvällä mallilla, lahjat alkaa olla paketoimista vaille valmiita ja joulutunnelma alkaa vallata mielen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuommoinen kuluva lahja on kätevä semmoisille, jotka ei mitään tavaraa enää tartte tai sitten jos ei tiedä ihan lahjansaajan makua tavaroiden suhteen, niin en sitten uskalla ostaa mitään turhaa vaikkapa sisustuskrääsää :)

      Poista