sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Pikkuhiljaa...

 ...alkaa joulumieli tulla tännekin. Varsinkin kun lunta satoi pieni kerros viimepäivien aikana ja pitkästä aikaa pihalla ei ole ihan niin mustaa. Tällä viikolla olen laittanut myös pikkuhiljaa jotain pientä joulusta tavaraa esille ja kaivoin viime vuoden kynttelikön kaapista.


 Eilen mies kävi lasten kanssa kaupassa ja ulkoilemassa ja sain sillä aikaa rauhassa ommella joulukalenteria lapsille. Tai tänä vuonna se taitaa olla vielä ainoastaan Veetin kalenteri, ensi vuonna sitten yhteinen. Nyt pitäisi keksiä vielä jokin fiksu kiinnitystapa sille.

Olkkarin hyllyille oli ilmestynyt pari tonttua tarkkailemaan, että muistavatko lapset olla kilttinä!


Muutaman valosarjan kaivoin myös kaapista ja laitoin lasipurkkeihin. Isomman purkin täytin tuikuilla, jotta on taas mistä poltella.


Perjantaina Citymarketista ostin myös ensimmäisen joulukukan, koska siinä oli -50% lappu ja hintaa kukalla oli kaksi euroa. En tiedä miksi kyseisessä kukassa oli alennus ja muissa ei. Ehkä kun tämä oli kasvanut jo pitkäksi eikä ollut vielä auennut? En oikein pässyt selvyyteen, että minkä värinen tuo on, mutta eiköhän se kohta selviä, kun nuppu alkaa aueta.



Oikeanpuoleisen makkarakynttilänjalan ostin viime viikolla Kärkkäiseltä, kun se oli niin herkullisen mallinen.


Myös talonmalliset adventtikynttiläjutut on jo aiemmin ostettu Kärkkäiseltä. Näihin käy ne pienet, enkelikelloon menevät kynttilät. Ensi viikonloppunahan sitä saa jo polttaa ensimmäisen adventtikynttilän! Kamala ajatella, että jouluun on enää kuukausi! Onneksi lahjaosasto on lähes kokonaan paketissa, tai no, paketointia vaille vielä :)



Betoninen tähti on puolestaan löytö Chlas Ohlsonilta. Olisin mieluusti ottanut myös niitä pyöreän mallisia, mutta jäljellä oli vain näitä tähtiä ja sydämiä.


Eilen keittelin myös ison satsin riisipuuroa ja sen kaveriksi tehtiin jouluisesti luumusoppaa. Meillä on kotona ollut aina perinne, että jouluaattona keitetään riisipuuro luumusopalla ja vasta illalla syödään sitten kunnon jouluruoka. Kyllä tuo hellalla keitetty puuro vaan hakkaa sata-nolla uunipuuron! Nyt mahtuu tekemään isomman satsin kerralla, kun saatiin viime vuonna isompi haudekattila lahjaksi.



Joko teillä on laitettu joulujuttuja esille vai onko vielä ihan liian aikaista?

Novella, laitatko mulle yhteystietosi kun voitit Liberoarvonnassa! 

6 kommenttia:

  1. Aivan ihania kuvia! Teillä on ihana koti ja kauniita juttuja. Sulla on ihana maku!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kauniista sanoista. Se on helppoa kun tykkää vain mustasta ja valkoisesta ;) No ei vain, meinasin ehkä jopa repäistä ja laittaa jotain punaista sisustukseen joulun kunniaksi!

      Poista
  2. Ihanan näköistä! Meillä on kanssa jo jotain joulujuttuja esillä, mutta ne kaikkien jouluisimmat, punaset jutut laitan vasta sitten, kun joulukuu alkaa. Musta-valkoinen iskee tällä hetkellä tosi kovaa! Mistä tuo "This month"- kalenteri on? Meillekin olisi käyttöä tuollaisella. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kalenteri on Ferm livingin ja on tilattu Ellokselta kun sinne saa välillä niitä -50% alekoodeja ;)

      Poista