sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Osa ompeluleirin tuotoksista

 Kyllä voikin ihminen olla saamaton, kun ompeluleiristä on aikaa jo kuukausi, enkä ole vieläkään blogannut tuotoksia saati ottanut mitään sovituskuvia. No tässä osa vaatteista ja parista myös se sovituskuva. Joskus oli eräässä ompeluryhmässä keskustelua ompelublogeista ja joku kommentoi, että jos ei laita sovituskuvia tai silitä vaatteita, on ihan sama silloin olla niitä bloggaamatta. Näin kärjistetysti. Itse kuitenkin blogissa kuin blogissa katson mieluummin sen kuvan mitä että sitä ei julkaista ollenkaan sen vuoksi, että sovituskuvaa ei ole. Itse yleensä kuvaan vaatteet heti niiden valmistuttua, että ylipäätään muistan ottaa kuvan. Tämä aika on yleensä illalla lasten jo nukkuessa eli silloin sovituskuvaa ei saa. Sitten puolestaan jos lapselle aamulla laitetaan uusi vaate hoitoon, on se yleensä iltaan mennessä jo likainen eikä sit voi kuvata. Jos jonkun silmää kamalasti haittaa nämä pelkät vaatekuvat ilman mallia, voi suosiolla hypätä kuvien yli :)


Aavalle tein leirillä Metsolan joustiksesta frillamekon, jonka kaavana on Toffee. Hihoihin lisäsin vain tuommoiset rypytetyt frillat ja helman muokkasin takaa pidemmäksi ja kaarevaksi ja edestä lyhyemmäksi. Koko 80cm hieman reiluilla saumanvaroilla leikattuna, koska kokoa suurempi kaava oli hukassa. Aavan tukka on ihan mahdoton ilman pinniä, kun se on aivan silmillä koko ajan!


Verson puoti saman alueen yrityksenä teki meidän leiriläisten kanssa yhteistyötä ja saimme ostaa kakkoslaatuisena tätä kangasta hieman edullisemmin ja osa leiriläisistä värjäsi sitä sitten meille muille. Minulla oli harmaata ja turkoosia kangasta. Turkoosista tuli Veetille peruspaita ja harmaasta itselleni tunika, josta ei valitettavasti ole nyt tähän hätään kuvaa.


Aava sai leiriltä myös pari bodya, koska niistä on ollut oikeasti vähän pula. Ylemmän kangas on kirpparilta ostettu naisten paita ja kaavana muistaakseni Bert, johon muokattu Sausage dogista tuo neppariosuus.

 Rusettibody on perus kisuliini. jonka kaula-aukon kanttasin tuommoisella vähän erilaisella tyylillä. Hauska tuli näin kun ei ole se ihan perinteinen. Koristeeksi laitoin vielä raglansaumaan rusetin.

Ompelin myös Veetille housut ja Aavalle leggarit, mutta niiden vyötärökuminauhat menevät vaihtoon. Mies mittasi minulle lasten vyötäröt, enkä tiedä mitä kesken mittauksen on tapahtunut, kun mitat olivat niin isot, että housut tippuvat päältä... :) Itselle ompelin myös pari paitaa, mutta kummastakaaan ei ole vielä kuvia.

5 kommenttia:

 1. Ompeluleiri kuulostaa ihanalta. Kauniita vaatteita olet ommellut :)

  VastaaPoista
 2. Mulle riittää ihasteltavaksi ihan ilmankin sovituskuvaa :) tai kiva kun muutamasta oli, mutta ei oo mun mielestä mikään pakko olla kaikista.

  VastaaPoista
 3. Oi ompeluleiri, sellaisella kun pääsisikin! Samaa mieltä olen, ihan kiva on katsoa ihan niitä vaatteitakin vaan, vaikka sovituskuva puuttuisi. Itseäni ärsyttää joutua panttaamaan uusia vaatteita siksi, ettei niitä ole vielä kuvattu ja käytön jälkeen ne ei enää ihan kuvauskunnossa yleensä ole ;) Kivoja vaatteita!

  VastaaPoista
 4. Hyvännäköisiä vaatteita!
  Sitähän mennään niin tilanteen mukaan kuvauksien suhteen. Itsekin pyrin kuvaamaan heti vaatteen valmistuttua, mutta nytkin pimeänä aikana mieluummin kuvaisin päivällä, että olisi luonnonvaloa enemmän. Ompeluleiri kuulostaa mahtavalta :-)

  VastaaPoista