torstai 9. lokakuuta 2014

Vinkkejä Halloweeniin + ARVONTA


No niin, yritetäänpäs uudelleen oikealla aikataululla :) Blogger sekoilee jotenkin ja ainakin mulla tekstissä näkyy ihmeellisiä pitkiä välejä kuvien ja tekstien välissä, mutta en saa niitä muokattua nyt pois. Toivottavasti muilla näkyy oikein :/
Varasin itselleni Leikkien-kutsut pyhäinpäiväksi ja ajattelin siellä tehdä tarjottavat halloween-tyylillä ja pitää lapsille pienet halloween-juhlat samalla. Sopivasti tätä ajatellen pääsin mukaan Hartwallin kampanjaan ja tutustumaan syksyn hyytävään uutuuslimsaan eli mustaan Jaffaan, joka on tuotu takaisin markkinoille kuluttajien toiveesta.

Leivottiin sitten Veetin kanssa hieman harjoitusherkkuja halloweenia varten ja otin kuvia muutamista tarjoilu- ja koristeluideoista. Musta Jaffa maistuu lähes samalta, kuin perinteinen keltainen Jaffa, mutta on hieman sitä makeampaa. Juoma sopii ulkonäkönsä puolesta täydellisesti syksyn juhliin halloweeniin lisäksi. Meillä ainakin Veeti on jostain syystä todella innostunut tuosta limsasta, minkä kertoo se, että valitsee mieluummin saunalimppariksi tuota kuin Angry bird-limsaa :D
Me leivoimme tarjottaviksi tavallisia puolukkamuffinsseja, joihin tehtiin sokerimassasta tuommoisia pikku-kummituksia sekä elintarviketussilla piirrettyjä naamoja. Kuorrutteena on kermavaahtoa maustettuna mangotuorejuustolla, jota värjäsin mustalla elintarvikevärillä vähän harmaammaksi.Yksi vaihtoehto olisi laittaa vaikkapa ihan matokarkkeja tuohon kuorrutteen päälle!

Samana päivänä kävimme hakemassa ulkoilun yhteydessä pihlajanmarjoja ja käytin niitä koristelussa. Pihlajanmarjojahan voi pakastaakin, koska niitä ei taida enää kuukauden päästä saada?

Kahvikattauksessa käytin mustavalkoisia mukeja ja servettejä, jotka sopivat myös kivasti halloween-teemaan. Servetit ovat ylijäämiä Veetin synttäreiltä.


Lapsille puolestaan sopivat hyvin nämä keltakuvioiset limsamukit, joista musta limsa näkyy kivasti läpi.





Mikäli halloween-juhlat pitää illalla, voi tunnelmaa luoda esimerkiksi mustilla ja harmailla kynttilöillä.
Pihlajanmarjoja laitoin vielä veteen tuommoiseen maljaan koristeeksi.







Viimeiset marjat laitoin maljakkoon roikkumaan ja tuomaan vähän punaista väriä. Näitä koristeita voi käyttää joko vaikkapa ihan ruokapöydässä tai tarjoilupöydällä ruokien vieressä. Halvalla kivoja, teemaan sopivia koristeita, jotka on helppo hävittää juhlien jälkeen tai jättää muuten vain syksyistä kotia koristamaan.

Samanlaisia kummituksia olen muuten käyttänyt aiemminkin halloweeninä, muta isommassa koossa! Tämä kakku taisi saada makunsa Käck-patukoista, jotka sopivat myös aika kivasti halloweenteemaan.
Kokosin Pinterestiin muutamia kivoja Halloweenideoita ja niitä pääset katsomaan Halloween-taulustani.


Musta Jaffa on mukana nyt myös Hoplopin Monsterisynttäreillä. Mikäli et ole innostunut ajatuksesta viettää päivätolkulla aikaa keittiössä ennen synttäreitä, voi hauskat synttärit viettää myös Hoplopissa. Erilaisiin teemoihin voit tutustua Hoplopin sivuilla. Ja nyt siihen arvontaan! Kerro kommenttiosiossa vinkki jostain halloweenjuhliin sopivasta ruuasta, joka sopisi hyvin yhteen mustan Jaffan kanssa ja voit voittaa yhden ilmaisrannekkeen Hoplopiin! Jätä myös sähköpostiosoite mikäli sitä ei profiilistasi löydy. Osallistumisaikaa on ensi viikon torstaihin. Voit myös jättää jonkin muun halloweenaiheisen vinkin, mikäli tarjoiluehdostusta ei nyt tähän hätään irtoa :)
Veikkaan, että meillä Veeti olisi aika onnellinen Hoplop-synttäreistä, mutta toistaiseksi itse tykkään niin paljon leipomisesta ja värkkäämisestä, että pitää käydä Hoplopissa ihan muuten vaan :) Ruukaatteko te viettää koskaan halloweenjuhlia? Olisi ihana järjestää joskus semmoiset ihan kunnon naamiaiset ja koristella koko talo halloweenteemalla!
*Yhteistyössä Hartwall Musta Jaffa & Hoplop

www.blogirinki.fi

7 kommenttia:

  1. Hävisi bittiavaruuteen kommenttini kun krjauduin..

    Viime vuonna pienimuotoisesti halkloweenia juhlittiin lapsien kanssa ja tein muffineja jotka kuorrutin salmiakki/tummasuklaa kuorrutteella ja iskin lakunauhaa jaloiksi. Kaupasta ihan hämähäkki halloween karkkeja =)

    VastaaPoista
  2. Nakkisormet, joissa kynsi mantelilastusta ja ketsuppiverta! :D Hui, vähän liian kammottava kyllä ihan pienille lapsille ja tälläisille jänishousuille kuin minä. ;)

    VastaaPoista
  3. Mä tekisin jaffasta boolia ja laittaisin sekaan jäätyneen käden (kumihanskaan vettä, pakastimeen..) ja kaveriksi kummituspukuisia kakkutikkareita ja muumionakkeja! ;)

    VastaaPoista
  4. Minä tekisin varmaan jonkin ihanan mustalla marsipaanilla kuorrutetun hämähäkki-kakun, jonka vartalo-osio pyöreä kakku siis olisi. Vielä pienempi pyöreä kakku pääksi viereen, ja vaikkapa jotain mustaa lakunauhaa jaloiksi, jotkin punaiset karkit karkit silmiksi. :)
    sopeutuja(at)hotmail.com

    VastaaPoista
  5. Meillä ei juuri ole juhlittu halloweenia.. Mustaa jaffaa on kyllä vaadittu saunajuomaksi :) Ehkä tekisin jaffasta jonkun tortun kiilteen....

    VastaaPoista
  6. Viime vuonna ostin lasten toiveesta kurpitsan. Keitin siitä omenan kanssa hilloa ja tein piirakan. Hyvää oli. Maistuisi mustan jaffankin kanssa. Ja koristeeksi se kurpitsa koverrettuna lyhdyksi. minnakn (at) hotmail.com

    VastaaPoista
  7. Pari vuotta takaperin tein halloween ruoaksi "hirviön käsiä". Tein pizzapohjan, johon lisäsin vihreetä karamelliväriä, kaulitsin, leikkasin siitä käden muotoisia paloja. Palojen päälle laitoin pizzatäytettä (kinkkua, juustoa ym muuta mitä pizzan päälle yleensä laitetaan jotka olin valmiiksi sotkenut kulhossa) ja laitoin toisen käden muotoisen pizzapohjapalasen pohjapalan päälle ja painelin reunat kiinni. Näin sain siis vihreitä, käden muotoisia pizzoja, joissa täytteet sisällä. Kynsiksi taisin laittaa valkosipulin kynsiä.
    Ne oli karun näkösiä, mutta hyvän makusia kun tulivat uunista! :D

    VastaaPoista