maanantai 8. syyskuuta 2014

Kaavoitusta

Kokeilin eilen kaavoittaa korvaläpällistä talvipipoa ja ensimmäinen versio tuli Aavan kokoisena. Kankaan hyötykäytin vanhasta tunikasta ja sisällä on fleece. Hieman olisi voinut olla isompikin, kun tämä ei niin jousta.


Koristeeksi tein tuommoisen kukan, jossa on irtonaiset terälehdet. Tänään sain sarjoitettua tuota kaavaa pariin isompaankin kokoon. Pitää varmaan tehdä testiversiot niistäkin ja katsoa, että onko korvaläppä yhtään kohdallaan.


Viimeistään siinä vaiheessa meinasi aivot nyrjähtää kun yritin piirtää kaavaa ruttupipolle, jossa olisi nuo korvaläpät ja edessä ei olisi saumaa ollenkaan. Ei minusta taitaisi tulla koskaan mitään kaavojen piirtäjää, sen verran heikot hermot omaan. No, yksi kaavaversio semmoisesta piposta odottaa testiompelua :) Tokihan voisi päästä helpommalla kun tekisi eteen ylös sauman, mutta kun tekisi mieli applikoida jotain kivoja juttuja eteen ja silloin sauma voisi olla hieman tiellä.

Jossain muodossa näitä korvaläpällisiä pipoja tulee varmasti facebookin puolelle myyntiin asti, kunhan saan kaavan hiottua sopivaksi :)


6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitti, sä olit muistaakseni tehnyt joskus melko samanlaisen? vai olitko se sinä :D

   Poista
 2. Ihana hattu! Pitäis itekin ryhdistäytyä tekemään pienelle talvihattuja, mutta noh - se kaavan puute. Ehkä tämän innoittamana ryhdistäydyn!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos tarttet jotain mittoja niin voin laittaa sulle vaikka spostilla! :)Itelle päänvaivaa tuottaa aina nuo korvien kohdat :)

   Poista
 3. Tykkään! Miulla tuottaa nuo korvaläpät myös tuskaa, ei meinaa asettua millään.
  Hauska juttu, itsellä ollu kans nyt yhtäaikaa työnalla tuollainen kukkanen :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jostakin löysin säännön, että kertoimella pipon ympärys kertaa 0,38 tulis korvien keskikohtien etäisyys toisistaan mutta mulla se kyllä oli himpun vähemmän, muistaakseni kertoimella 0,32. Ja se mitta sit tietty jaettuna kahdella niin saa etäisyyden keskitaka:sta. Kukankin kans tappelin kun en eka hoksannut ommella noita terälehtiä rypytyslangalla yhteen. Sit ku hoksasin niin helpotti huomattavasti :D

   Poista