torstai 29. maaliskuuta 2012

Yhteistyökyvytön ompelukone

Niinhän siinä juuri aina silloin käy, kun ajattelee pikaisesti ompelevansa jotain... Eli ompelukone lopettaa täysin yhteistyön. Ajattelin surauttaa kummipojalle housut kun sain tällä viikolla Lieblinstucken kankaat kotiin ja kahdet housut kolmista ovat vielä tekemättä. Kummipojan äiti tilasi perushousuja, mutta halusin pitkästä aikaa applikoida, joten tein sitten turkoosit tähdet housuihin. Ensin katkesi ylälanka, sitten loppui alalanka, alalanka oli liian kireällä ja tuli yläpuolelle näkyviin, kangas sylttäsi jonnekin koneen uumeniin, kone alkoi katkoa jatkuvasti ylälankaa.... Pitkä lista! Sain kuin sainkin kunnialla tähdet tehtyä ja siirryin nopeasti saumurin ääreen :)


Oikea lahje ei ole oikeasti lyhyempi, en vain edelleenkään osaa ottaa nättejä kuvia. Kangas on vaaleamman ruskeaa joustofroteeta, miltä kuvassa näyttää. Kaavana tuttu Saimi ja turkoosit tähdet velouria. Toinen jää siis tuonne lahkeen sivuun. Lahkeessa reilusti pituutta, koska resorin ansiosta housuja voi hyvin käyttää, vaikka lahkeet olisivat reilut. Jospa menisi sitten syksyllä myös :)

Ja kun nyt päästiin näiden ongelmien alkuun, niin tässä toinen. Tein elämäni ensimmäiset ympyrätaskuhousut Veetille. Tai no caprit, koska kangasta oli sen verran vielä jäljellä. Ympyröiden kanttaus onnistui yli odotusten, eikä kangas tavalliseen tapaan vedä kieroon kovin pahasti, kuten aikaisemmin kun olen niitä puolikuutaskuja yrittänyt ommella. Mutta tulikin vasta siinä vaiheessa, kun kiinnitin taskut kaksoisneulalla. Housukangas vedättää taskujen kohdalla kuten tuosta vasemmasta taskusta voi huomata. Mikä neuvoksi ompeluun? Pitäisikö laittaa irtirevittävä tukikangas?


Huomaatteko muuta virhettä? Taskut on huolelliset mallauksen jälkeen laitettu kuitenkin väärinpäin, eli se taskuosa jää taakse. Ompelin vielä saumatkin taskuihin tuonne muka taaksi ja hoksasin vasta ommeltuani, että eihän tämän näin pitänyt mennä... No kivan pirtsakat on noinkin ja eihän tuo Veeti vielä mitään taskuja tartte. Joten taitaa mennä käyttöön. Kaavana lyhennetty Saimi, tai no muokkaus, koska mulla on Saimin kaava muistaakseni vain koosta 110cm ylöspäin :)


Tässäpä housut vielä Veetin päällä. Lahkeesta tuli vähän liiankin reilu caprimittaiseksi, mutta pysyy kyllä resorin avulla ylhäällä,

Meillä vaihdettiin tässä jokunen aika sitten äitiyspakkauksen peitto joululahjaksi saatuun suurempaan, johon on vain yhdet sopivat lakanat. Ostin Jyskistä tuota halpaa puuvillaa sen 5m:n pakan ja tein pussilakanan. Kangasta on vielä sen verran, että saa toiseen lakanaan etukappaleen ja reunapaloistakin saa ommeltua vielä jotain kivaa. Suosittelen kyllä, sillä tarjouksessa viiden metrin pakka maksaa 20e ja kuoseja on muitakin. Metrihinta on melko edullinen kun vertaa kangaskauppojen melkein parinkympin metrihintaan....


Tuhosin taas erittäin vähän jämälankoja ja kudoin itselleni muffinssilapaset :) Joskus kauan sitten näin tuon muffinssikuvion lapasissa, mutta ohje maksoi kuusi dollaria, joten enpä piheyksissäni alkanut maksamaan lapasohjeesta moista hintaa. Kuvio oli hyvin yksinkertainen jäljentää itse ruutupaperille ja tehdä sitten tavallinen lapanen tuolla kuviolla. Aika söpöt :)


Tässä vielä kuviota lähempää. Ja edelleenkään tuo kirjoneule ei ole vahvin alani, kuten huomaa...


Puikot: 3mm ja 3,5mm
Lanka: Novita 7 veljestä

Vielä kuva pienestä kameran hamuajasta! Tämmöistä meillä on kun yrittää ottaa kuvia. Veeti yrittää päästä käsiksi kameraan, kun siinä on niin kivoja nappeja!1 kommentti:

  1. Kivat nuo ympyrätaskut! Minulla on yksi velourmekko odottamassa "jotain jujua" ja tuommoiset taskut voisivatkin siihen sopia.

    VastaaPoista