perjantai 23. maaliskuuta 2012

Sekalaista settiä viikon ajalta

Täällä ollaan vihdoin toivuttu (lähes) kokonaan flunssasta. Nenä vielä on tukkoinen ja vuotaa, mutta muuten olo on hyvä. Jos ei lasketa jotain ihme kevätväsymystä, mitä mulla on ollut ilmassa. Voisin vaan nukkua :) Tässäpäs siis sekalaista settiä viikon varrelta, kun en ole aikaisemmin saanut kuvia tänne laitettua.Viime lauantaina käytiin kirppareilla. Wanhan tavaratalolla on tällainen kiva, iso lintuhäkki. Noita voi sitten lapset katsella niin saa itse sillä aikaa rauhassa kierrellä pöytiä... Tosin meillä Veeti viihtyy ainakin vielä kärryissä ihan hyvin, eikä kaipaa sen kummempaa viihdytystä. Linnut kyllä kiinnostivat.Ilmeisesti tässä kuvassa kiinnostaa joku muu kuvan ulkopuolella vielä enemmän :)


Sunnuntaina oli aivan mahtava keväinen sää ja käytiin pyörähtämässä leikkikentällä.
 

Nurmikkokin alkaa pilkistellä lumen alta!
 

Kauppareissulla testattiin tuota Villervallan takkia päälle ja ihan hyvän kokoinen oli, vaikka kokona hurja 98cm! Hihoja saa kuitenkin tarpeen vaatiessa käännettyä. Päässä mun tekemä pipo. Kivasti sopii punainen tuohon takin punaiseen.
 

Viikonloppuna herkuteltiin myös pekonipastalla:

pekonia
kermaa
marinoituja valkosipuleita
rucolaa
tagliatelle-pastaa
 

Syötiin myös ihanaa salaattia, jonka kaveriksi tein itse uunissa tuommoisia ruisleipä snacsejä. Tosi helppoja ja hyviä! Leivän palat oliiviöljy-suola-valkosipuliseokseen maustumaan ja sitten uuniin 250 asteeseen viideksi minsaksi.
 Olikohan  se viime postaus, missä mietin Veetin farkkuinventaariota. Sattumalta postissa tuli juuri tarpeeseen Kappahlin -25% alekuponki, joten lähdin viikolla katsastamaan tarjontaa ja hakemaan Veetille farkkuja.
Ostin tämmöiset mustat kangashousut, joissa on vuori. Veetillä oli vauvapuolelta viime vuonna samantyyliset tummansiniset ja olivat tykätyt housut. Menee plussakeleillä kauppareissuilla vuoren ansiosta, mutta eivät ole sisälläkään liian kuumat. Kesällä menee sitten viileämmillä keleillä ihan pihahousuina. Tosi kivat! Kokona meillä 92cm ja malli näyttäisi näissä Kappahlin housuissa olevan mukavan hoikkis.
 

Lisäksi perusfarkut resorivyötäröllä. Ehkä vähän olisin kaivannut resoreita lahkeisiinkin, jos ovat vielä hieman pitkät niin resori pitäisi lahkeet paremmin ylhäällä.

Sitten Veetin kuulumisiin. Meillä oli keskiviikkona 1,5v neuvola ja Veetin uudet mitat ovat 86cm ja  11,48kg. Pitkä poika siis edelleen ja pituutta olikin tullut vuoden neuvolasta edelleen 1cm/kk ja painoa reilu kilo! Hienosti kasvaa omalla käyrällään, vaikka paino/pituuskäyrällä ollaan edelleen siellä -10% kohdalla. Nyt kuitenkin jo käyrien sisällä :)

Veeti on kehittynyt motoriikassa (?) lähiaikoina hurjasti pienessä ajassa. Vähän aikaa sitten palapelit ei onnistunut ollenkaan eikä Veeti saanut palikoita siihen laatikkoon, jossa on niitä erimuotoisia reikiä. Sitten alkoi onnistua ympyrän ja tähden laitto rei'istä. Viime viikolla meni kaikki heittämällä ja palapelit on alkanut myöskin kiinnostaa.


Veetillä on muutama palapeli, joita kootaankin sitten urakalla. Veeti osaa laittaa itse kaikki palat paikoilleen, mutta ilmeisesti sanaa "käännä" on vaikea ymmärtää. Eli jos palanen on nurinkurin, niin se ei meinaa millään kääntyä oikeinpäin. Itsehillintä on hieman ehkä kasvanut, mutta edelleenkin tulee raivokohtaus, jos palan laittamiseen menee Veetin mielestä liian kauan. Toinen vaihtoehto on se, että Veeti antaa äitille palan, että laita sinä äiti kun osaat.Tänään tehtiin Nalle Puh-palapeliä.


Asentoa vaihtamalla palat menevät varmasti paremmin paikoilleen?
 
Kaverille on valmistunut myös tilauksena vaaleanpunaiset sienisukat. Sai taas vähän käytettyä jämälankoja pois, tosin näiden lankojen tilalle olen saamassa kaveriltani itselleni säärystinlankaa :)


Tänään pakataankin sitten kimpsut ja kampsut ja lähdetään Pyhäjoen mummulaan ja huomenna kavereita tapaamaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti