sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Viikonlopun vinkeet

Täällä oli koko viikonlopun pakkasta se -30 tai jopa enemmän, niin jätettiin suosiolla ulkoilu väliin. Yritettiin sitten keksiä muuta tekemistä, jolla voisi purkaa vähän Veetin energiaa täällä sisällä. Palloleikki oli ilmeisen hauska ja siitä riitti iloa pitkäksi aikaa.

Välistä piti tietenkin pysähtyä rauhoittumaan ja katsoa, että mitä ne siellä telkkarissa mainostaa! Uskaltauduttiin myös kirppareille kiertelemään. Ostin pari lehteä ja Veetille ensi talveksi Kavatin vedenpitävät kengät. Nämä on kokoa 24 ja sisämitta näytti olevan 16cm, joten jospa ne menis nyt sitten ainakin alkutalven. Veetin jalka on tällä hetkellä vajaa 13cm, eikä mitään käsitystä, että paljonko se kasvaa vuodessa. Prismassa olisi Vikingin Goret puoleen hintaan ja mietin, että pitäisikö käydä ostaan yhdet 25 koon kengät jemmaan, kun ollaan koettu ne hyviksi kengiksi.


Kengät olivat muuten siistissä kunnossa, mutta kärkiin oli tullut edelliseltä käyttäjältä vähän kulumaa. Pinta oli kulunut ainoastaan tuosta pinnasta vähän, joten jospa ei vaikuttaisi vedenpitävyyteen? Malliltaan näyttivät mielestäni helpommilta pukea jalkaan kuin nuo Vikingit, joten ehkäpä lapsi saa nämä itsekin päälle?


Illalla "lämmitettiin" asuntoa sytyttelemällä kynttilöitä. Oon syksyn aikana ostanut vähitellen noita Iittalan Kivi-lyhtyjä ja laitoin ne tuonne seinällä olevan hyllyn päälle. Joululahjaksi saatiin myös pari mattavalkoista lisää.

Sunnuntaina tehtiin sohvatyynyistä Veetille temppurata :) Tosin ei ollut kovin pitkäaikainen rata, kun hauskinta radassa oli se, että sai itse kantaa noita valtavia tyynyjä paikasta toiseen.

"Hiiop, kyllä se tästä nousee!!"
 

Yksi Veetin lempipuuhista on myös lukea äidin lehtiä ja tietenkin vähän repiä niistä sivuja.


Sain viimeisteltyä muutamia kesken olleita käsitöitä ja kuvattua valmiina olleita. Meillä oli nimittäin viikonloppuna miehen kanssa ruhtinaallisesti omaa aikaa, sillä Veeti on nukkunut ihan älyttömiä määriä. Ilmeisesti sisällä olo väsyttää, vaikka luulisi, että se on ulkoilu joka alkaa nukuttaa :) Veeti nukkui kumpanakin yönä 13,5h ja päikkäreitä 3h kumpanakin päivänä! Tänään heräsi vasta puoli kympiltä!


Palkikkosukat jollain äidin Novitasta kopsaamalla ohjeella. Ihanan helppo malli tehdä, mutta kuitenkin mukavan näköinen sukkana.

Malli: joku Novitan
Lanka: 7-veljestä
Puikot: 3mm


Hauskaa näissä oli myös se, että etupuolen kuvio toistuu myös takana! Lankana perinteinen 7-veljestä. Kyllä nyt tarkenee!

Virkatut sukat
Ohje: Novitan sukkalehti
Lanka: 7-veljestäPäättelin myös nämä ensimmäiset virkkaamalla tehdyt sukat illalla. Ihan kivat, lankaa meni melkein kerällinen, vaikka varret on näin lyhyet. Tuntuvat myös paksummilta jalassa, joten jospa myös lämmittäisivät enemmän. Taitavat silti olla viimeinen virkattu pari, on se vaan niin paljon tylsempää, enkä saanut kantapäiden kavennuksista oikein nättejä.Miehellä on ollut käytössä pipo, jonka oon tehnyt sille joskus silloin, kun aloittelin uudelleen tätä neuleharrastusta ja olihan se vähän, no ööh, kökkö. Tai jotain. Tein sitten uuden tällä ravelrystä löytämälläni ohjeella. Linkki ohjeeseen täällä.

Malli: Man thing, linkki ylhäällä
Lanka: 7-veljestä
Puikot: 3,5mm ja 4mm


Kokeilin myös ensimmäisen huovutetun lakin tekoa. Ohje löytyi Ullaneuleesta. Huovutin 30 asteen pikaohjelmalla ohjeesta poiketen ja tuli sopivan kokoinen. Etuosasta tuo päättelyreuna vaan kääntyi huovutuksessa jotenkin tuohon näkyville... Narut tähän pitäisi vielä tehdä niin pysyisi paremmin päässä.

Malli: Miau-hattu Ullaneule
Lanka: Novitan huopanen
Puikot: 6mm
Tein koolla taapero, mutta pituuden otin koosta leikki-ikäinen


Tämmöistä tänä viikonloppuna, nyt vielä sukkakudin käteen ja Gilmoren tytöt pyörimään! Muistakaahan käydä osallistumassa arvontaan!

2 kommenttia: