tiistai 20. joulukuuta 2011

Jouluvalmistelut valmiina

Nyt se joulu sitten saa tulla. Paketoin äsken viimeiset paketit ja muutenkin kaikki on valmiina (paitsi pakkaaminen, mutta sitähän ei lasketa eihän?). Tai no joo, huomenna pitää tehdä jouluruualle vielä tyrnijäähdyke pakasteeseen odottamaan, mutta muuten kaikki on kunnossa.Torstaina töiden jälkeen ajellaan Kiuruvedelle anoppilaan, jossa ollaan aattoon asti. Aattona iltapäivällä pakataan taas auto ja suunnataan illaksi mun kotiin. Melkoista reissaamista tämä joulu, kun molempien vanhemmat ovat eronneet ja kaikkia pitäisi ehtiä nähdä. On siis neljä paikkaa plus tietenkin omat isovanhemmat missä pitäisi ennättää käydä. Miten muut pariskunnat viettävät joulua? Oletteko kotona ja kutsutte vieraat teille, vietättekö oman perheen kesken joulua vai istutteko autossa kuten mekin? Haaveina olisi joskus viettää joulu omassa kodissa, mutta siihen vaadittaisiin isompi talo, että voisi pyytää molempien vanhemmat esimerkiksi jouluksi meille.


Vähän tämän tyylisiä kortteja meiltä lähti maailmalle tänä vuonna. Erittäin nopea kortti tehdä! Tässä versiossa on Dymolla tehty teksti, muissa oli tarrat, mutta unohdin aikaisemmin ottaa niistä kuvat ja tein jälkikäteen vielä muutamia kortteja.

Innostuin Dymosta myös paketoinnissa. Pakettikortit kun paperin tapaan menevät vain kuitenkin roskiin tai unohtuvat/tippuvat, jolloin  kukaan ei tiedä kenelle lahja on osoitettu, niin ratkaisin omgelman tällä :)Eilen tein viimeiset lahjaompelukset. Tässä miehen kummitytölle koirantassuvelourit.


Vuoritin myös kummipojan pakettiin menevän pipon ja lisäsin heijastintähden, jotta näkyy poika sitten pimeälläkin!


Iltakutomuksena mulla on ollut huivi itselle. Nopea tehdä kun tuo lehtikuvio kiertää vain toista reunaa. Innostuksen tähän sain  Eriparivillasukkia-blogista.

 Malli: Saroyan by Liz Abinante
Lanka: Garnstudio Drops Nepal (tumma violetti 4399) 4 kerää
Puikot: 5 mm muistaakseniLehtikuvio erottuu tässä värissä vähän huonosti ja se jäi jotenkin kuperalle tuossa reunassa :( Ja nyt kun katsoo tuon innoistusblogin kuvia, niin tuo kuvio näyttää mun huivissa jotenkin kummalta! Siis ihan erilaiselta, siinä se on paljon kauniimpi. Mulla on ainakin varmaan löysempi käsiala, kun kuvio on noin eri näköinen.


Innostuin vielä päivällä joululahjan teon yhteydessä leikkimään neppareilla ja laitoin nauhamittaan nepparit, jotta se pysyy laatikossa nätisti rullalla :)5 kommenttia:

 1. Ihania juttuja oot tehnyt, erityisesti tykkään tuosta joulukortista.

  VastaaPoista
 2. Tosi kaunis tuo joulukortti, niinhän se on että yksinkertainen on kaunista. :)

  Huivista tuli hieno. Ehkä erinäköisyys johtuu siitä, että oikeastaan se taidan olla minä, jolla on löysä käsiala. :D Pingotitko muuten reunusta? Minä pingotin, ja huolella levittelin ne lehdet kuosiinsa.

  VastaaPoista
 3. En pingoittanut, prässäsin vaan märän rätin läpi. Johtuiskohan sitten siitä? MEillä ei ole oikein paikkaa pingoitella huiveja, mutta jospa jossain vaiheessa jaksaisin sen pingoittaa, jos lehdet eivät sitten enää käpertyisi :)

  VastaaPoista
 4. kun Lauri oli nuppineulojensyönti iässä, niin minä laitoin neulomuksia pingottumaan jenkkisängyn patjaan kiinni. siis siihen runkopatjaan petarin alle. pyyhkeitä vaan molemmin puolin kostutettua työtä ja nuppareilla patjaan kiinni. oli suojassa pieniltä sormilta ja pingottui ja prässäytyi hyvin. nykyään virittelen yön ajaksi yhteen kudottuun mattoon kiinni. ehtii hyvin pingottua yön aikana ja aamulla voi kerätä nupparit turvaan.

  Kaisa

  VastaaPoista