keskiviikko 10. elokuuta 2011

Möököhuppari

Aikaisemmassa postauksessa ihailin Ruttunutun Möökö-hupparia ja tekaisin sitten Veetille sellaisen kylmiin syksypäiviin. Aikaa meni pari iltaa, sillä lanka oli paksua ja työ valmistui nopsaa. Eniten aikaa menikin tuon möökön tekemiseen :) Jouduin vähän soveltamaan tuota ohjetta, joka oli Veetille liian iso. Lopputulos on just sopivan kokoinen, vähän isompikin olisi voinut olla :) Tänään käytiin ensimmäistä kertaa ulkoiluttamassa möököä. Nyt oli tullut näemmä lisäys, että ohje vastaa kokoa 80-86, vaikka ohjeen koko on 92cm. Omalla käsialalla olisi alkuperäiselläkin ohjeella voinut siis tulla ihan hyvän kokoinen.

Malli: Möökö huppari 
Lanka: Novita Kelo
Kulutus: 278g eli vähän vajaa kolme kerää
Koukku: nro 8

  Möököstä tuli melko iso tuohon paitaan nähden :)


Möökö ulkoili meidän kanssa mm. kirppareilla, mistä ostin aivan täihanan pöytäliinan. Kangas on liian pieni meidän pöytään, mutta jospa tälle joskus löytyisi käyttöä. On niin kivan väristä, että voisin tehdä tuosta itsellekin vaikka mekon! Kangasta on melko reilusti kuitenkin.Tällä viikolla tuli kokeiltua uutta salaattireseptiä. Tässäpäs teille couscouslohisalaatin ohje!

  Couscouslohisalaatti:
6dl keittämätöntä couscousia
pala kurkkua
tomaattia
nippuo rucolaa
fetajuustoa aurinkokuivattujen tomaattien kera öljyssä
4 kananmunaa
lämminsavulohta maun mukaan (itse käytin n.300g)
limejä maun mukaan (tässä kahden mehu)

Keitä couscous ohjeen mukaan samassa määrässä vettä kuin couscousia. Sekoita fetajuustot öljyineen valmiiseen couscousiin. Pilko muut ainekset salaattiastiaan ja sekoita joukkoon couscous. Purista lopuksi salaatin sekaan muutaman limen mehu. Limeä voi myös viipaloida koristeeksi salaatin päälle.

1 kommentti: