sunnuntai 24. heinäkuuta 2011

Sekalaista settiä

Nyt on niin paljon jäänyt laittamatta tänne juttuja, joita oon suunnitellut, niin tehdäänpäs niistä sitten tämmöinen sekametelisoppa-postaus :) Tässä on nyt sitten leipomisia, ompeluksia, ostoksia niin kirppareilta, huutiksesta ja alennuksesta ja vielä kynsilakkavinkkikin! :) Tuli myös testattua talvihaalaria ja metsästettyä välikausihaalari alesta. Monenlaista on ehditty tehdä kun mies on lomalla.

Aloitetaanpas vaikka talvihaalaritestauksesta. Ostin viime talven alennusmyynneistä Veetille tämän Minymon haalarin koossa  80cm ja näyttää ainakin vielä olevan hyvin varaa lahkeessa ja hihassa. Saa nähdä meneekö enää talvella... Toivoin, että menisi ainakin tämän vuoden, niin voisi sitten alennusmyynneistä ostaa kevääksi jonkun halvan haalarin, jos tämä jää pieneksi. Ja luultavasti jää. Ei kuitenkaan viitsi ostaa niin isoa, että lapsi ei pääse haalarissa liikkumaan...



Veeti ei oikein ymmärtänyt, että miksi pitää helteellä pukea toppakampetta päälle... :)

Sitten mulle tuli myös välikausihaalari. Huusin huutiksesta Jonathanin 80cm haalarin, mutta se oli niin leveä, että Veeti olisi mennyt sinne kolme kertaa! Yritin sitten käydä täällä kaupoissa katselemassa, mutta kaikki babymalliset ovat todella leveitä ja isompien haalarit alkavat koosta 80cm, joka näytti jostain syystä olevan ihan hervottoman iso! Hoikille lapsille ei näemmä tehdä kovinkaan paljoa välikausivaatteita. Sain sitten kaverilta sovitteille hänen lapsensa Cupcaken tähtihaalarin kokoa 80cm ja se oli täydellinen! Sain metsästää netistä yhden päivän nettikauppoja, että löysin tuota samaa kokoa olevan haalarin, joka olisi kuitenkin niin hyvässä alessa, että raskisin ostaa. Lopulta yksi löytyi vielä -40% hintaan ja saapuu meille varmaankin postilaatikkoon ensi viikolla.







Tämmöinen ihanuus meille nyt sitten saapuu. 

Löysin Veetille Facebookin kirpparilta myös ihanan ruudullisen H&M:n välikausitakin vitosella. Koko on 86cm, joten menee joko nyt syksyllä tai sitten ensi keväänä. 

 Muutaman kerran ollaan käyty myös kirppareilla mm. Saloisissa ja Kokkolassa.


Tämä fuksianpunainen paita itselle lähti mukaan Raahesta eurolla.

Ihana retro verhokappa puolestaan löytyi Kokkolan kirpparilta kahdella eurolla. Vielä on mietinnässä, että mitä tästä ompelisi...


Tätä maljakkoa mietin pitkään, kun hintaa oli kuitenkin 5e, mikä on mielestäni paljon tuollaisesta merkittömästä vaasista. Tämä oli kuitenkin muodoltaan ja väriltään samantyylinen kuin meidän isot harmaat Kartiolasit, joten ostin sitten kuitenkin. Meillä on tosi vähän maljakoita ja nyt tämä sopii sitten laseihinkin!

Saloisista löytyi myös tämä ihana punainen emalimuki tulevaisuuden koti-/hiekkalaatikkoleikkeihin vain kolmella eurolla.
 Ihanan sävyistä Jussi-lankaa Kokkolasta.


 Lomalla ollaan otettu myös vähän rennommin ja herkuteltukkin. Viime viikolla tein ihania suklaakeksejä, joiden seassa oli M&M-karkkeja :)



Tällä viikolla leivoin pitkästä aikaa pullaa! Kokeilin ekaa kertaa Dallaspullia ja päädyin siihen, että en tee enää muita, kun noista tulee ihanan kosteita eikä semmoisia kuivia kuin mun pullat normaalisti. Jätin myös munan pois, kun luin Kinuskikissan sivuilta, että pullasta tulisi niin pehmeämpää. Taikinasta riitti vielä korvapuusteihin, jotka jopa muistuttivat ulkonäöltään korvapuusteja :) Käytiin katsomassa kavereiden uutta asuntoa, jossa olivat remppaamassa ja vietiin remppaajille tuoreita pullia ja mehua.

Tänään kävin hakemassa viimeiset raparperit pihalta ja tein vielä toisen satsin hilloa. Ylikin jäi raparperia, joten tien pikaisen raparperipaistoksen niistä. Toukokuussa sain äidilta siis kaksi raparperin alkua, jotka näyttivät tältä. Noista kahdesta alusta tuli melkein kolme kiloa raparperia ja vieläkin sinne jäi pieniä varsia, joita en poiminut :)
Jotain ompeluksiakin on valmistunut, on vaan jäänyt kaikki laittamatta tänne. Joten tässäpä näitäkin!

 Tästä karvatakista oli kuva jo aikaisemmin, mutta tässä se vielä Veetin päällä. Tästä näytti tulleen melko nafti! Helma olisi saanut olla ehkä vähän pidempi.


Tänään kokeilin ilman kaavaa tehdä farkkulätsää Veetille. Tai tuo kupuosa on otettu Ottobren sivuilta löytyvästä lierihatun kaavasta ja sitten itse piirsin lipan ja pähkäilin, että miten tuo kannattaisi tehdä kun tulee kuminauhakin taakse. Kivan malliset tuli, mutta toinen on kokoa vauva ja toinen liian iso :| Pitää ehkä huomenna tehdä kolmas versio, jos se vaikka mahtuisi päähän :) Materiaalina kirpparilta ostetut miehen farkut. Hintaa onneksi vain euro ja niistä tulee vielä ainakin se kolmaskin lakki. Vaikea saada hyvää kuvaa ilman mallia, muttta jospa tuosta kävisi muoto ilmi. Tuosta pienemmästä eli oikeanpuoleisesta tuli vielä kivempi kuin tuosta isommasta. Jotenkin onnistui paremmin malliltaan.


Raahen kirppikseltä löytyi myös muuten tyttöjen paita, josta syntyi nuo kaksi violettia pipoa. Mietin, että jos laittaisin jonkun/jotkut noista pipoista arvonnan palkinnoksi. Heti kun saan aikaiseksi tehdä sen arvonnan... :)


Kestovaippojakin on valmistunut. Tilasin Kangastukusta kakkoslaatuista PUL:a metrin palan ja siitä tulee kuusi vaippaa. Niistä neljä on nyt ommeltuna. Tai no tuosta toisesta puuttuu vielä tarrat, kun pehmeä tarra loppui kesken. Vielä pitäisi siis kaksi surauttaa.



Pari muovikassin kaavalla tehtyä ostoskassiakin on valmistunut. Vasemmassa vuori ja oikeassa ei. Vuorellisesta tuli ehkä vähän liian tönkkö, kun päällikangas oli niin paksua. Violetti kassi toimi eilen mun frisbeegolfkassina :) Kankaat Löytöpalan palalaarista.

Lopuksi vielä mulle uus tuttavuus kynsilakkojen saralla. Kaverilla oli eilen hassusti lakatut kynnet ja kun niitä tarkastelin, niin mulle selvis, että markkinoille on tullut kynsilakkoja, jotka laitetaan toisen lakan päälle ja niistä tulee tuommoiset "kuluneen" näköiset. Sain mustan lakan lainaan ja testasin sitä fuksian lakan päälle. Hassu efekti tulee, mutta ehkä tuo musta on vähän liian rock mulle :D Noita saa muissakin väreissä ainakin Isadoralta, joten pitää käydä ehkä tutustumassa valikoimiin :) Kuva on vähän huono, eikä siitä oikein näy niin hyvin tuo lakka kuin haluaisin.




Alle vaan eka pohjalakka (itse en jaksanut...), sitten pohjaväri ja siihen käy mikä tahansa lakka. Pohjalakan päälle suditaan summan mutikassa tuota mustaa lakkaa ja hetken päästä kuivuttuaan se "repeilee" ja siitä tulee tuommoiset hassut kynnet. Päälle vielä kerros kirkasta lakkaa, niin pysyy. Kätevää siitäkin, että ei haittaa vaikka lakka olisi jo vähän kärsinyt käsissä, kun sen on tarkoituskin näyttää kuluneelta ;)

1 kommentti: