sunnuntai 23. elokuuta 2020

Aikataito kalenteri ja taitopaketit (sis alekoodin)

 *kaupallinen yhteistyö // Aikataito
Pääsin kaupallisen yhteistyön merkeissä tutustumaan Aikataito-kalenteriin ja sen lisäosiin eli Taitopaketteihin. Valitsin valikoimista A5-kokoiset kalenterikannet ja siihen kalenterin heinäkuu-joulukuu ja Taitopaketeista Lapsiperheen vuosi, Ruoka-arki sekä Siisti koti. Hieman jännitti, että osaanko käyttää näin isoa kalenteria, kun aiempi omani on personal-kokoinen. Ajattelinkin aluksi, että jätän tämän kotikäyttöön ja kuljetan pienempää mukana. Olen kuitenkin tässä pienessä ajassa tottunut tähän kalenterin kokoon ja se on kulkenut mulla laukussa myös mukana. Nyt saatte muuten koodilla NAURAVANAPPI ilmaisen toimituksen yli 10e ostoksiin. Voit käyttää suoraan linkkiä, joka aktivoi alennuksen tai kirjoittaa sen kassalla koodikenttään :) Ja mikäli kalenterijutut muutoinkin kiinnostaa, niin Instassa on meneillään arvonta, jossa palkintona 55e lahjakortti Aikataitoon. Arvontaan pääset suoraan tästä.


Kansissa on näppäriä taskuja, joihin voi säilöä vaikka usein käytettyjä tarroja ja muita tärkeitä lippulappusia, joiden pitää kulkea mukana. Mulla on osa tarroista tässä ja osa mun "tuunauslaatikossa", jossa on tarrojen lisäksi esimerkiksi rei'ittäjä sekä washiteipit.


Aikataito-pakettien mukana tulee kuhunkin aihepiiriin sopivia tarroja, joita voi sitten liimailla kalenterin väliin muistuttamaan milloin vaikka joku asia on tehty tai pitää tehdä seuraavan kerran. Mulla on harva pää lakanoiden vaihdon suhteen ja oon iloinen, että niille oli täällä oma tarra! Nyt muistan ehkä vaihtaa ne vähän säännöllisemmin....


Mulla on tässä alussa siis vuosikalenteri joulukuuhun asti. Aukeamalle jää tosin reilusti tilaa muistiinpanoille per päivä ja lisäksi on To do-boksi ja yksi ylimääräinenkin laatikko.


Sivussa on tuollaiset tabit, joiden avulla on helppo löytää oikeaan kohtaan kalenteria selaamatta sitä kokonaan läpi! Nuo ovat tarroja ja niiden käyttö oli tosi helppoa. Isommat tarrat erottavat sitten eri Taitopaketit toisistaan.


Kalenteri alkaa perinteisellä koko kuukauden näkymällä, mihin voi halutessaan vaikka ympyröidä esim merkkipäivät, niin ne pomppaa sieltä heti silmille, kun kalenterin avaa.  Vuosikalenterin mukana tuli myös neljä kipaletta lukujärjestyksiä, joten lasten koulujututkin seuraavat näppärästi mukana.


Taitopaketti - Siisti koti

Tämä Siisti koti-paketti on tarpeellinen ihmiselle, jolle kotityöt on pakkopullaa ja ne tietyt jutut jäävät tekemättä viikko ja kuukausi toisensa jälkeen, kun ei vain muista tai jaksa. Itse asiassa hahmottelin vähän vastaavaa itse aikaisempaan kalenteriinikin. Tässä kartoitetaan ensin pienten testien avulla, että mitä kotitöitä teidän perheessä tehdään, kuinka usein ja kuka niitä tekee. Sitten kotityöt jaetaan viikko- ja vuosikalenteriin. Tarrat helpottavat muistamista ja ne voi laittaa sinne oikean viikon kohdalle kalenteriin muistuttamaan hommasta. Tässä alla on kuva viikko-ohjelmasta, johon meillä tulisi ainakin viikkosiivous, kukkien kastelu, pyyhkeiden/lakanoiden vaihto jne. Hommia kannattaa jakaa vähän eri päiville, niin ei tartte tehdä kaikkea kerralla! 
 

Vuosiohjelma oli minusta melkein tämän Kotityöpaketin paras anti! Sinne voi merkitä kaikki ne tylsät, harvemmin tehtävät hommat, jotka aina unohtuu. Näitähän on siis lattiakaivojen pesu, keskuspölynimurin säiliön tyhjennys, ilmastointikoneen suodattimien vaihto ja muut vastaavat hommat saunan pesua unohtamatta. Itsehän jo innostuin pesemään sitruunahapolla meidän kahvinkeittimen sekä vedenkeittimen, enkä kyllä rehellisesti muista, että milloin ne olisi viimeksi pesty. Ehkä nyt muistan joskus myös pestä nekin uudelleen. Tällä hetkellä sitruunahappo pyörii puolestaan pesukoneessa eli on sen pesun vuoro!


Lapsiperheen arki

Lapsiperheen arki-paketissa keskitytään siihen, että lapsilla olisi oikeankokoiset vaatteet oikeaan aikaan, luistimet silloin kun on luistelua ja paneudutaan lomien suunnitteluun. Omille välilehdilleen voi merkitä esimerkiksi lasten olemassa olevat juhlavaatteet, talviurheiluvälineet, välikausi- sekä toppavaatteet, lelut, pelit ja askartelujutut. Mulla on tämä vaatteiden taulukointi tuttua, sillä kun on pihi eikä raski ostaa mitään juuri täyteen hintaan, on hyvä olla kartalla siitä, että mitä keneltäkin löytyy ja mitä on jemmassa. Näin on helppo alennuksesta ostaa tarvittavat. Olisin ehkä kaivannut tähän vielä juuri sellaista Osta-kohtaa, mihin voisi jokaisessa ryhmässä listata ostettavat asiat. Toki nyt tein sen itse noiden listojen takapuolelle. Samaten omaa silmää hieman häiritsee se, että nuo välilehdet ovat erikokoisia kuin muut sivut paketissa ja kalenterissa.


Tavaroille on omat tarrat, jotka myös laitetaan tuonne kalenterin väliin muistutukseksi. Ensin esimerkiksi muistuttamaan, että vaatteet pitäisi käydä läpi, sitten uusi oston merkiksi ja lopuksi vaikka vielä kun on aika myydä turha tavara eteenpäin tai pestä se säilöön.


Loma-sivuille voi suunnitella vaikka majoitus- ja tekemisjuttuja lomien ja pyhien ajaksi ja joulusivuille esimerkiksi seuraavan joulun ruokalistan sekä kaikkien lahjatoiveet ja hankinnat sekä
mitä pitää vielä hankkia.

 

Ruokavuosi

Ruokavuosi on se, mikä varmasti on melko monelle arkea helpottava tekijä, mikäli sitä jaksaa täyttää. Tässä paketissa on tilaa lempiruuille, kokeiltaville uusille ruuille, ruokalistoille, kauppalaskuille viikko/kuukausi/vuositasolla sekä valmiit pohjat ostoslistojen laatimiseen. Nuo ovat itselle hieman turhat, koska käytän tähän erillistä listaohjelmaa puhelimessa, jonne näpsyttelen ruokalistan perusteella raaka-aineet. 
 

Varsinkin korona-karanteenin aikana ruokaostosten tekeminen oli painajaista kun ei yhtään jaksanut miettiä, että mitä tarttisi ja mitä niistä voisi tehdä ja ruokia piti tehdä ihan hulluna. Etukäteen laadittu ruokalista helpottaa tosi paljon arkea! Ruokapaketissa oli muuten tarra myös listojen teolle, että ne muistaa myös tehdä. Me käydään monesti sunnuntaina kaupassa seuraavalle viikolle, joten lista olisi hyvä tehdä ennen sitä, niin ei tule sitten ostettua kaupasta mitään turhaa.


Tokihan Aikataidolta saat myös siis pelkän tavallisen kannen ilman mitään lisäosia tai voit ostaa myös pelkät insertit eli nuo sivut, mikäli kalenterin kannet löytyy jo kotoa. Kunhan omien kansien renkaat ovat tuollaiset samanlaiset. Pitempään mun juttuja seuranneet varmaan muistavat mun intohimon organisointia sekä listoja kohtaan, joten tällaiset valmiit paketit on mulle aina mieleisiä ja oon ostanut muitakin vastaavia aiemmin. Näiden lisäksi tarjolla on ainakin Hääpaketti, mikä on varmasti monelle morsiammelle suuri apu. Itse voisin ottaa myös sellaisen raksaprojekti-paketin :DLopusta löytyy video, jossa näkyy paremmin tuota kalenteria sisältä päin ja kannattaa katsoa se, mikäli lisäkuvat kalenterin sisuksista kiinnostavat :)Jos oot kalenteri-ihminen ( tai tällainen listoja ja organisointia rakastava kuten minä) niin millainen ois sulle tarpeellinen lisäosa kalenterin väliin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti