tiistai 20. marraskuuta 2012

Kolmas kerta toden sanoo

Taisin vähän innostua tuosta edellisten ompelupostausten tunikakaavasta ja hurautin tänään vielä kolmannen samanlaisen! Tästä tuli kunnon Marianne-karkki :) Kangas on Liandlon tummapinkki-valkoraitaa, jonka monen sattumusten summana sain vasta laneilla itselleni, vaikka olen ostanut kankaan jo kesäkuussa... :) Tarkoitus oli silloin tehdä tästä lyhythihainen kesätissis, mutta enpä tee semmoisella talvella mitään. Tätä oli ainoastaan metrin pala, mutta ilmeisesti kangas oli hieman normaalia leveämpää, sillä sain siitä tehtyä pitkän tunikan ja kangas riitti hihoihin juuri ja juuri, joten mistään kohdistuksista tämän paidan kohdalla ei voi kyllä puhua...


Hieman ehkä omaan slimään yöpaitamainen, mutta niin ihana päällä! Ehkä tätä kuitenkin kehtaa päivälläkin pitää. Väri vääristää kuvissa, eikä tämä oikeasti ole Mariannenpunainen :)

Linnunradan jämistä ompelin lahjaksi yhden pipon.


Tänään yritin taas kuvailla kaikkea mahdollista, kun tultiin Veetin kanssa kotiin. Kamerainnostus on huipussaan, joten joudutte ehkä kestämään tulevaisuudessa näitä mun kokeiluräpsyjä :) Veetillä oli mahtava tyyli kattoa pikkukakkosta. Hiiri silmillä, kaivautuneena sohvatyynyn taakse ja sohvatyyny sylissä.


Löysin kaapista tuommoista helminauhaa kun ehdin tuikkuja ja ripustelin sitä eteisen oksiin roikkumaan. Onpahan karuilla oksilla vähän "joulukoristeita".

Alla oleva kuva on meidän olkkarin lampusta otettu. Tuli hassu kuva!


Huomenna saan taas ystävän ompelemaan meille eli meillä taitaa olla siis minilanit tiedossa. Aika tahtoo vaan mennä hyvässä seurassa niin nopeaa, että ei siinä paljon ehdi aikaiseksi saada. Mulla olisi leikattuna Veetille yks svetari ja toivottavasti saan sen ommeltua niin tulee uus kaava testattua.

9 kommenttia:

 1. Ihana tunika ja täällä olikin jo vastaus tuohon kangaskysymykseen;)

  VastaaPoista
 2. Aivan ihania nuo tekemäsi tunikat!

  VastaaPoista
 3. Tuo kangas meni kyllä "ostetaan" listalle jos sitä sattuu vielä saamaan! Ihana. JA mekko on myös kiva, just sellainen sopivan reipas mutta kuitenkin ajattoman tyylikäs :)

  VastaaPoista
 4. Aivan ihania nämä tunikat, mutta aloittelevana ompelijana on vähän hämäränpeitossa tuo helma, olisitko niin ihana että tekisit jonku pienen selonteon tai edes muutaman lähikuvan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensimmäistä kertaa itseki teen tuommoista helmaa ja heti piti alkaa tekeen omalla tavalla! Ohjeessa käsketään käyttämään framilonia ja lopuksi kanttaamaan helma muistaakseni ihan kaitaleella. Itse tein niin, että otin kuminauhaa, jonka mittasin sen pituiseksi, että se yltää juuri jalkojen ympäri. Sitten vain ompelin saumurilla sen tuonne kankaan nurjalle puolelle hurjasti venyttäen, että sain sen riittämään koko helman matkalle. toki voisi myös ensin ommella kumpparin ympyräksi ja merkata vaikka 1/4 osat ja kiinnittää nuppineuloilla. Mulla ne neulat irtoili niin tein sitten ilman kummempia merkkauksia ja venytin vain täysillä.

   Kun kuminauha on ommeltu nurjalle, taitoin vain tuon helman kerran kuminauhan leveydeltä, että se kuminauha ja saumuriommel jää nurjalle piiloon ja tikkasin kaksoisneulalla. Tikatessakin kuminauhaa pitää venyttää, että se kangas ei mene ruttuun kun ompelet, koska tässä vaiheessahan helma on jo tuommoinen pussi :) Voin yrittää tehdä vaikka jotain havainnollistavaa kuvasarjaa tänään siitä, jos et näitä kommentteja palaa lukemaan. toivottavasti tästä oli edes jollekin toiselle apua :)

   Poista
 5. Voi tästäkin oli jo hurjasti apua!! Kiitos kovasti ♥

  VastaaPoista
 6. Aivan ihania tunikoita!! (verrattuna tuohon mun edelleen keskeneräiseen ärsytyspläjäykseen..)
  Tilasin ittelle näiden innoittamana sitä sinistä linnunrataa :) Toivottavasti saan siitä tehtyä pitokuntoisen yksilön. Pitää käydä kangaslaarista kattoon ensitekeleelle kangas ja sitten vasta tuohon oikeaan.

  T. Kati K

  VastaaPoista
 7. Ihan livenä nähnyt tuon ihanan värisen tunikan. Väri on kyllä upeen pirtee, kuvassa se ei ihan samalla lailla tule esille :)

  VastaaPoista