Olin kyllä ihan satavarma, että täältä ei saa mitään Pecorinoja ja lehtipersiljoita kaupasta, mutta kylläpäs noita näytti olevan, kun hetken aikaa tutkiskeli. Vaikeampi oli löytää juusto-osastolta Parmesania kuin Pecorinoa :)
Raaka-aineet ovat aika simppelit ja lähtötilanne näytti tältä (huomaan keittokirjan tilalla käytössä ollut padi reseptin lukemiseen..):
Spagetti vain kattilaan keittymään ja sillä aikaa kastikkeen teon kimppuun.
Valmis kastikesörsseli näyttää tältä ennen pastan lisäystä:
Ja lopputulos taas tältä. Oli muuten sen verran helppo ruoka, että onnistuu tunarimmaltakin kokilta ;)
Lautaselle vielä vähän juuri raastettua Pecorinoa ja Bon apetit!
Ja koska tässä vaiheessa kaikki lukijat ovat tietenkin lumoutuneita tuosta todella hyvännäköisestä ja kuuloisesta pastasta ja ovat jo suunnittelemassa menevänsä kauppaan ostamaan aineksia, niin tässäpä teille reseptikin ;)
Avokadopasta
4 annosta
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1/2 chilipalkoa (poista siemenet) hienonnettuna
1 limetin mehu
2 kypsää avokadoa kuutioituna
suolaa
1/4 tl mustapippuria
1/2 dl oliiviöljyä
1/2 rku tuoretta basilikaa
1/2 rku lehtipersiljaa
30 g (1 dl) raastettua pecorinoa
30 g (1 dl) raastettua parmesaania (pinnalle)
400–500 g spagettia
4 annosta
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1/2 chilipalkoa (poista siemenet) hienonnettuna
1 limetin mehu
2 kypsää avokadoa kuutioituna
suolaa
1/4 tl mustapippuria
1/2 dl oliiviöljyä
1/2 rku tuoretta basilikaa
1/2 rku lehtipersiljaa
30 g (1 dl) raastettua pecorinoa
30 g (1 dl) raastettua parmesaania (pinnalle)
400–500 g spagettia
Pastan kiehuessa valmista kastike, jonka voit tehdä suoraan tarjoilukulhoon.
Säästä vajaa desi pastan keitinvettä, ja lisää se kastikkeen joukkoon.
Säästä vajaa desi pastan keitinvettä, ja lisää se kastikkeen joukkoon.
Maku oli todella kermainen, vaikka kermaa tähän ei tullut yhtään. Lisäksi positiivinen yllätys oli se, että tuo lehtipersiljan maku ei mitenkään häirinnyt, vaikka persiljasta en muuten tykkääkkään. Maistui semmoiselle ravintolaruualle. Veetikin söi hyvällä ruokahalulla, joten luulen, että tätä tehdään meillä toistekin!
Tätä munkin on ollut tarkoitus testata, mutta toistaiseksi en ole saanut aikaiseksi. Oikeastaan johtuu lähinnä siitä kun tuntuu että pitää ostaa niin monenlaista, mikä kaikki ei kuienkaan mene yhteen pasta-annokseen... Mut ehkä tässä joku kerta täytyy kuitenkin testata, kun näyttää ja kuulostaa niin herkulliselta. :)
VastaaPoista