Sivut

tiistai 17. lokakuuta 2023

Horjumaton neuletakki

*sisältää mainoslinkin

Meillä tytöt on tykästynyt tällaisiin lyhyisiin, rentoihin neuletakkeihin, jollainen on ostettu Aavalle ihan Prismasta. Ajattelin sitten neuloa jostain vähän lämpimämmästä langasta tytöille vastaavat talveksi ja kerrankin sain iloisen hyväksynnän projektille asiaa tytöille esittäessäni. Käytiin sitten yhdessä ostamassa mieluisen väriset langat kummallekin. Ensin puikoille pääsi pienempänä Viian takki, jolla olisi hyvä testata ohjeen toimivuutta.

neulottu neuletakki

Novitalta löytyi sopivan näköinen ohje hieman muokattavaksi. Tämä ohje oli Horjumaton, jossa on ohjeen mukaan käytetty kahta eri lankalaatua. En kuitenkaan uskaltanut käyttää tuollaista mohairlankaa tyttöjen neuleisiin, koska omaan makuun ne ovat kuitenkin vähän kutittavia. Valitsin langaksi takkeihin *Dropsin Daisyn eli uutuus merinovillalangan. Tämä oli pehmeä lanka, mutta kuitenkin enemmän villalangan oloinen kutoessa mitä esimerkiksi Dropsin merino extra fine, josta tulee helposti aika venyvä neule. Varsinkin mun omalla, löysällä käsialalla. Tuolla langalla sain käsialan täsmäämään ohjeen neuletiheyteen.

neulottu neuletakki


Viialle valitsin koon 110/116, koska tiesin että oma käsiala on varsinaista neuletta neuloessa aina löysempi mitä mallitilkussa. Lisäksi malli oli tosi löysä ja ajattelin, että Viia tykkäisi hieman pienemmästä. Lisäsin vain helmaan ja hihoihin pituutta, niin tuli kerralla sopiva koko! Pituus on lyhyehkö, mikä tuntuu olevan mieluinen mitta vaatteissa tällä hetkellä! Alla on kuitenkin aina toinen paita niin eipä tuo pituus (tai pitäisikö sanoa lyhyys) haittaa äitiäkään.

Ohje oli selkeä, mutta tein tuon puolipatentin niin, että neuloin joka toinen kierroksen oikeaa ja toisella kierroksella ohjeen mukaan oikeat edellisen kierroksen silmukasta. Hihoissa tätä ei voinut tietenkään tehdä, koska ne tehtiin pyörönä, joten ne tein ohjeen mukaan. Tässä neulottiin etukappaleet sekä takakappale omina osina, jotka yhdistettiin neulomalla. Aavan neuleessa vähän oikaisin ja tein pyörönä kainaloihin asti takin ja neuloin osina vain yläosat. Oli paljon kätevämpi niin! Novitalla on aika usein ohjeet tehty minusta vaikeasti kun voisi tehdä ylhäältä alas esim yhtenä neuleena. Koen osien ompelun yhteen vähän turhana työvaiheena, jos pystyy tekemään ilmankin.

neulottu lasten neuletakki drops daisy

Neule oli jo neulottaessa mieleinen Viialle, koska kävi koko ajan kyselemässä, että milloin neule on valmis! Lankaan olin kyllä siinä mielessä pettynyt, että se nyppääntyi heti käytössä. Tosin langan laatu selviää vasta nyt kun poistan nypyt nukanpoistajalla ja katsotaan, että tuleeko niitä aina lisää. Monesti langat nyppääntyy, mutta laadukkaan langan erottaa juuri siitä, että tuleeko niitä nyppyjä koko ajan lisää. Eli annan vielä mahdollisuuden langalle ja näytän sille joku päivä nukanpoistajaa.

Tein muuten ohjeesta poiketen molempien tyttöjen takkeihin nappilistan neppareiden sijasta. Tämä malli oli minusta tosi kiva ja mietin itsellekin jotain vastaavaa neuletta! Katsotaan saisinko Aavan neuleesta myös kuvia ja lupaa julkaista niitäkin tänne.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti