tiistai 31. lokakuuta 2017

Back to fit päivitys!

Nyt mennään jo yli puolen välin tuossa Fitverstaan 12 viikon Back to fit-valmennuksessa* ja ajattelin päivitellä hieman väliaikatietoja. Itsellä on meinannut kaksi flunssaa pukata päälle tässä kuukauden sisällä ja treenimäärät ovat jääneet sen vuoksi melko vähäiseksi, mikä on tietenkin harmittanut kovasti. Mutta näitä sattuu ja se on normaalia elämää, että välillä otetaan rennommin.

Ajattelin laittaa tähän muutamia esimerkkejä mun treeniviikoista ja kuten huomaatte, niin viime aikoina kerrat ovat jääneet vähemmälle, kun välissä on ollut päiviä tai viikko ettei ole voinut tehdä mitään. Mutta sellaista se syksy ja flunssakausi on!

Lisää paloa kuntosalille ovat luoneet myös uudet, ihanat salikengät, jotka sain mieheltä synttärilahjaksi. Tilasin kengät itse 21run-nettikaupasta ja niiden saapuminen kesti monta viikkoa, koska alekengät olivat loppuneet varastosta ja niitä tilattiin lisää. Tässäkin päti kuitenkin sanonta, että hyvää kannattaa odottaa. Tilauksen olisi saanut peruakin, mutta eipä mulla ollut kiire joten mieluusti säästin Suomen hintaan verrattuna kolmisen kymppiä ja odottelin ja käytin vanhoja sillä aikaa. Entiset salikengät olivat oikeasti juoksukengät ja himpun verran isot vielä salihommiin, joten ihana saada kunnon välineet! Oon sen verran vaativa urheilija, että jos välineet ei pelitä, jätän mieluummin urheilematta :D
*tuotteesta saatu alennusta 


viikko 38
alakroppa 1 + kävely 1,5h 
yläkroppa 1
vatsalihastripla + pihatyöt
1,5h kävely
pyöräily 1h

viikkot 37
vatsalihastripla+cardio
yläkroppa 2+alakroppa 2
alakroppa 1
vatsalihastripla
1h kävely


Viikko 40
yläkroppa+alakroppa 
1,5h kävely
vaellus

viikko 41
alakroppa2+yläkroppa 1
alakroppa 1
1,5h kävely

Jos aikaa olisi enemmän, voisi viikossa tehdä siis kaksi yläkroppa ja kaksi alakroppatreeniä ja niiden lisäksi 2-3 vatsalihastriplaa ja vielä cardiot päälle! Tuolla yhdistelmällä saisi varmasti jo huikeita tuloksia, mutta itse menen sillä määrällä, minkä pystyn järkevästi sovittamaan arkeen perheen ja ompelutöiden lisäksi. Varsinkin näin joulun alunen tahtoo muutoinkin olla kiireaikaa tonttulakkitilausten kanssa. Teen yleensä salilla kaksi treeniä kerrallaan, että viikossa ei tule neljää salikertaa. Lisäksi yritetään miehen ollessa reissussa suorittaa lasten kanssa aerobisia ja käydä vaunulenkeillä ja tähän asti olen myös niinä päivinä esimerkiksi kahvakuulaillut kotona ja tehnyt vaikka noita vatsalihastriploja. Ne on näppärä tehdä kotonakin! Vähän harmittaa siinä mielessä tuo pakkasen tulo, että tiedän kahvakuulailun jäävän vähemmälle kun sisällä sitä voi tehdä vain lasten nukkuessa. Pihalla oli näppärä heilutella kuulaa lasten leikkiessä omiaan. Sisällä se olisi melko hasardi idea!


Ja sitten niihin tuloksiin! Olen elävä esimerkki siitä, että puntaria ei todellakaan kannata tuijotella, koska itsellä koko tänä aikana on paino noussut puoli kiloa, mutta vyötäröltä on kuitenkin lähtenyt senttejä. Paino on otettu vielä sellaisena päivänä, että en ole juuri pariin päivään salilla käynyt. Sekin kun kerryttää kiitettävästi nestettä kroppaan.

vyötärö -6cm
reisi +2cm
pohje +1,5cm
paino +500g
lantio -1cm
hauis +-0

Toivon noiden plussalukemien olevan lihaskasvun aiheuttamia, vaikka toisaalta tuollaiset pienet erot tulevat jo mittausepävarmuudesta. Vyötäröltä on lähtenyt tosi paljon senttejä, vaikka tuntuu että se ei näy eikä tunnu missään :D Nyt kun tämä puolentoista viikon jyrän alle jäänyt olo taas helpottaa, pääsin takaisin treenaamisen pariin. Viime viikon saldo jäikin yhteen rauhalliseen rataslenkkiin tyttöjen kanssa sekä sunnuntain perhepartion kolmen tunnin ulkoiluun. Eilen kävin pitkästä aikaa salilla ja tänään juoksemassa. Loppuviikon mies onkin reissussa, mutta tehdään sitten aerobista ja kotijumppaa. Paljon olisi ajatuksia treenaamisesta/liikunnasta ja ulkonäöstäkin, mutta jätetään ne toiseen kertaan.

Ps. mitä te puette päälle juoksulenkille pakkassäällä? Olen juossut tosi vähän talvella, enkä oikein tiedä mitä sinne laittaisi päälle, että ei palellu :)

13 kommenttia:

  1. Itse juoksen talvella max -15 asteessa.hiihtohousut,alla kalsarit,takkina fleece tms ja vuorellinen liivi siinä päällä,ei kuitenkaan mikään toppaliivi.Tietty pipo,hanskat ja hyvin kaulan suojaava huivi.Jos on pikkusen kylmä ennen lenkkiä,niin silloin on soppelisti päällä🙂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitänee varmaan itsekin siirtyä hiihtohousuihin, semmoisetkin löytyy! Tykkäisin vain trikoista kun ne on kaikista parhaat päällä, mutta en tiedä miten sinne sullois alle mitään :D Ja vastenmielisistä talvella juoksemisessa on just se alku kun palelee, ennen kuin kunnolla lämpenee :D

      Poista
  2. Äsken -8 asteessa teknisen kerraston kalsarit ja kesätrikoot, urheilupaita ja tuulenpitävä takki+heijastinliivi. Pipo ja sormikkaat. Normilenkkarit ja kovemmilla pakkasilla sit merinosukat. -15 ollut mullakin rajana, sitten alkaa ottaa vähän henkeen raaka ilma. Kovemmalla pakkasella lidlin paksumpi urheilualuspaita alle ja talvitrikoot.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miten sää saa mukavasti tungettua ne kalsarit sinne trikoitten alle :D Jotenkin ahdistaa jo ajatus!

      Poista
  3. Missä noita kenkiä myydään Suomessa? Ihanat!!😍

    VastaaPoista
  4. Mua kiinnostais kuulla, et minkälaista ruokavaliota noudatat? Itelle ehkä se haasteellisin osuus, kun sillä on kuitenkin myös niin suuri merkitys osana treeniä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En mitenkään valtavan erikoista, huomioin vain sen, että syön tarpeeksi kaloreita (tämä taitaa olla monesti se ongelma jos treenaa paljon ja haluaa pudottaa painoa niin alkaa syödä liian vähän!) ja oikeassa suhteessa proteiinia ja hiilareita. Syön melkein joka ruualla sekä hiilareita, rasvaa ja protskua. Välipalana usein rahkaa ja marjoja, mutta muutoin myös leipää ja ruuan kanssa myös normaalit riisit/perunat/makaroonit tai vaikka sitä leipää ja reilusti vähärasvaista proteiinia kaveriksi :)

      Poista
  5. Hiihtohousut on kyllä parhaat jalkaan ja alle merinovilla kalsarit.
    Itse käytän softshell takkia ja alla merinovilla aluspaita taikka joustofrotee paita, kelistä riippuen.
    Jalkaan merinovillasukat tai paksut bambusport sukat. Kaulaan buff, jonka voi nostaa korvien yli saakka pipon alle "kypärälakiksi".
    Hanskat toki käteen ja muutama heijastin lisukkeeksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin, testaanpa siis tätä comboa seuraavaksi. Softshell tuntuu kuumalta vaihtoehdolta, tai sitten omani eivät ole olleet tarpeeksi hengittäviä. Nykyinen juoksutakkini on kyllä vähän samantyyppistä kuin softshell, mutta hieman minusta ohuempaa. Joku pipokin kannattaisi varmaan hankkia, kun trikoinen kastuu hiestä ja siitä tulee kylmä!

      Poista
    2. Niin kyllä tuo softshell takki aika kuuma on, eli oikeasti pakkaskelien juoksutakki.
      Näillä tämän hetken keleillä riittää joustofroteen (+merinovillapaidan tarvittaessa) kanssa ihan vain ohut tuulenpitävä kuori, itseltäni löytyy craftin ohut juoksutakki.
      Sitten löytyy myös takki joka on paksumpi kuin craft ja ohuempi kuin softshell, eli kolme eri vahvuista takkia ja alle t-paita, merinopaita ja joustofrotee paita joita yhdistelee tilanteen mukaan. Näillä kamppeilla löytyy kyllä joka ikiselle kelille sopiva. Tuntuu silti että joka talvi joutuu opettelemaan uudestaan että mikä combo on millekin kelille passeli :D

      Poista
  6. Joo,se raaka ilma just alkaa ottaanki henkeen tuon -15 alapuolella. Onhan niitä talvijuoksuhousujakin olemassa,nehän vois toimia👍itse olen tykästynyt niihin hiihtohousuihin,ne on muuten ihan verrattomat muutenki touhuillessa pihalla lasten kanssa,verrattuna toppahousuihin, jotka ei jousta mihinkään suuntaan.Ja ihan kävelylenkeilläkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on semmoset, mutta minusta ne oli kylmät jo muutaman asteen pakkasessa :D Mut hiihtohousut testiin ens kerralla! Tykkään myös pitää niitä lasten kanssa pihalla, kun ne joustaa :D

      Poista