sunnuntai 29. toukokuuta 2011

Tiivistelmä viikonlopusta

Taas se hurahti liian nopsaa, viikonloppu siis. Tai itsehän sitä on lomalla koko ajan, mutta viikonloppuisin on ainut mahdollisuus tehdä asioita koko perheen voimin. Perjantaina käytiin Veetin kanssa ostoksilla ja ostettiin Veetille pihaleluksi tuommoinen Plaston kuorma-auto ja siihen kuului myös pienen pieni ämpäri ja lapio sekä harava. Yllättävän kalliita nuo Plaston lelut. Semmoinen pieni kuorma-auto maksoi 10e!



Sisällä vähän testailtiin, että miten sillä autolla leikitään.


Olen myös metsästänyt jotain kivaa astiaa pihaleluille. Pitäisi olla melkein joku muovinen, että kestää vähän kosteuttakin. Tällaisia Jyskin muoviastioita olen miettinyt turkoosina. Tosin saisi varmaan olla vähän isompi ja mielellään ottaisin kyllä mustan. Kärkkäisellä oli vastaavanmallisia mustia, mutta niissä oli kyljet semmoiset reikäiset, niin en sitten tykännyt niistä. Vinkatkaahan, jos tiedätte jotain kivan näköisiä säilytysjuttuja pihalle. Ja olkkariinkin tarvisi jonkun kivan mustan korin leluille.


Toinen listalla ollut hankinta oli tuo Brion klassikko eli taaperokärry. Veeti liikkuu sohvaa vasten jo sivusuunnassa, joten ei varmaan mene älyttömän kauaa, että pääsee jo tuon kärryn kanssa liikkeelle. Vielä jalat ei pysy mukana, vaikka säädettiin takapyörät jäykimmälle vastukselle eli ne liikkuvat tosi hitaasti. Naama on ihan punainen ja kuiva kun alas on tullut ne kaksi hammasta ja kuolaisia käsiä pitää koko ajan hangata suussa ja samalla poskien iho ärtyy.

 

Kyllä minä jo osaan ihan itse!



O-ou, lähteekö tämä alta vai mitä tapahtuu??

Perjantaina ei tehty mitään kummempaa. Oltiin vain kotosalla illalla. Veetin mentyä nukkumaan nautittiin iltapalaksi vähän sushia. Ei siis todellakaan itse värkätty niitä vaan ostettiin ihan Prisman pakastealtaasta. Pirkan sushia ollaan aikaisemmin kokeiltu ja en tykännyt yhtään. Luulin, että en vain yksinkertaisesti tykkää sushista. Tämä oli kuitenkin todella hyvän makuista! Oli tosin ilmeisesti poistuva tuote, kun oli -50% hinnalla ja nyt oli tuotteen kohdalla tyhjää ja hintakin oli viety. Pitää joskus testata toista merkkiä, mitä Prisma näytti myyvän. Toivottavasti ovat yhtä hyvä kuin nämä!

Lauantaina meille tuli iltasella kaveripariskunta pitkästä aikaa kylään ja leivoin suolaisen ja makean piirakan. Perjantaina olin luvallisissa raparperivarkaissa tuttujen takapihalla ja pyöräytinkin sitten Kinuskikissan ihanan vanilja-raparperipiirakan . En ollut aikaisemmin tehnyt tätä ja itse tykkäsin tosi paljon. Vaniljakastike ja valkosuklaa veivät mukavasti pois raparperin kirpeyden. Omat raparperit ovat vielä niin pieniä, että ei niistä kovin piirakoita vielä tehdä... Raparperipiirakka kuvassa taimmaisena.


Mies halusi vielä omaa lempipiirakkaansa, eli Explosion taco pie:tä, joten tein sen makean kaveriksi. Ohje löytyy joskus kaupasta ottamastani Santa Marian vihkosesta ja laitan sen nyt tähän, jotta muutkin tulisen ruuan ystävät pääsevät tekemään tätä piirakkaa. Ja varoitus, tämä on melko tulinen, joten jos et tulisesta tykkää, niin jätä tekemättä! Tulisen ruuan ystäville ehkä paras piirakka, mitä voi olla!

Explosion taco pie

valmistusaika n. 50m
4annosta

Valmista piirakkataikinaa tai piirakkataikina oman ohjeen mukaan
Täyte:
600-700g jauhelihaa
1 sipuli
1dl vettä
1 pussi Santa Maria Tex mex Explosion taco spice mix -mausteseosta
2 tomaattia viipaleina
½dl Santa Maria tex mex red jalapeno-viipaleita

Kuorrutus:
2dl ranskankermaa
2dl juustoraastetta
1 pussi Santa Maria Tex mex Taco topping spice mix -mausteseosta

Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Esikypsennä pohjaa noin 10-15minuutta 200 asteessa. Ruskista jauheliha ja sipuli pannulla. Lisää vesi ja Explosion taco spice mix. Kypsennä jauhelihaa, kunnes neste on haihtunut. Levitä vuokaan puolikypsän taikinan päälle ensin tomaatit, jalapeno ja sitten jauheliha. Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään ja levitä täytteen päälle.
Paista 10-15min 200 asteessa, kunnes pinta on kauniin värinen.

Nuo Santa Marian maustesekoitukset löytyvät kaupasta samalta hyllyltä, miltä tortillat ja tacojutut. Ja jos joku bongaa omassa kaupassaan vielä sitä Santa Marian caipirinha -juomasekoitusta, niin voisi ostaa muutaman pussin ja tuoda/postittaa minulle! Maksan tietty tuotteet, mutta täältä niitä ei saa enää mistään ja tuote on ilmeisesti loppunut.

Kavereiden kanssa käytiin kokeilemassa frisbeegolfia, kun täällä ihan keskustassa menee rata. Ostettiin lauantaina kolme kiekkoa kokeeksi. Tai no miehet pelasi ja me loput oltiin sitten kannustusjoukoissa. Veeti kulki kivasti mukana siinä meidän kantorepussa. Ihan kivalta lajilta vaikutti. Pitäisi päästä vaan joskus kokeilemaan itsekin ilman Veetiä tai siten että edes joku muu kantaisi sitä repussa.

Tänään Veetin päikkäreiden aikaan ommella hurautin pari tilauspipoa kaverille. Nämä ovat menossa parin vuoden ikäisille pojille. Toivottavasti mahtuvat... Kokeilin ensimmäistä kertaa tehdä tuohon eteen kuvan fleecestä, jonka vain sitten ompelin kiinni suoralla ompeleella, enkä applikoinut. Fleecehän ei purkaannu, niin ei vaadi sitä applikointia. Ihan kivat tuli noinkin! Päälliosa mustaharmaata trikoota, jota joskus kirpparilta hamstrasin ihan kankaana. Vuori kirkkaansinistä trikoota Löytöpalasta.


Saumuri lähtikin tänään takaisin huoltoon, kun se ei huollon jälkeen ole oikein kunnolla pelittänyt ja säädöt pitää ihan käsikopelolla laittaa, kun ohjekirjan mukaiset säädöt ei enää toimikkaan. Jospa ne saisivat sen nopeasti kuntoon. Saumuri vietiin huoltoon kirpparikierroksen yhteydessä, sillä yhdellä kirpparilla on samassa myös ompelukone/saumurihuolto.

Ja sitten niitä kirppariostoksia. Kaikkien hintaa en nyt muista, mutta laitan ne mistä muistan suunnilleen.

 Espritin harmaa vekkihame itselle. Näyttää kuvassa jotenkin köyhemmältä kuin livenä :) Tämä oli melko kallis, 10e mutta oli niin kiva, että ostin silti. Tulee nykyään käytettyä melko paljon hameita, niin tuli ainakin tarpeen.

 

Tyttöjen paita muutama euro. Tämä menee uusiokäyttöön.


Linkin punainen perhospaita aikuisten S-koko. Menee myös uusiokäyttöön ja hintaa taisi olla 1,3e.


Veetille Tutan valkoharmaa oravayökkäri koossa 80cm ja hintaa 1,5e.


Kappahlin teeppari Veetille kesäksi. Tästä oli leikattu kokolappu pois, mutta näytti Veetin kokoiselta :) Hintaa muistaakseni pari euroa.


 Tämä ihana apinakuosi huusi päästä Veetille pipoksi! Paitana se olisi vielä niin iso, että pitäisi odottaa ensi kesää, ainakin.


Naisten Foxy-paita oli pakko ostaa vain tuon ihanan kankaan takia ja saattaapi olla, että siitä tulee joskus pipo tai jotain muuta kivaa. Hintaa 1,25e.

Itselle vielä henkkamaukan violetti urheilupaita 3e.

Siinäpäs ne tämän kerran kirppariostokset. Nyt olisi ompeluvimma päällä ja se saumuri on huollossa. Pitäisiköhän yrittää ommella jotain tuolla tavallisella koneella...
Huomenna mummu tuleekin Veetiä katsomaan!

1 kommentti: